17 Ekim 2018 Çarşamba

                              Zürafa Biti                                ZÜRAFA BİTİ :Zürafa biti Bu hayvanların erkekleri dişilerinden 2-3 kat uzundur. Bu uzun boyunlarını diğer erkeklerle kavga etmek amacıyla kullanırlar.
Renk ve şekil itibariyle, tepeden bakıldığında uğur böceğine benzerler.
Asıl adı zürafa boyunlu buğday biti olan bu böcek türü ; discovery channel ve daha nice belgeselin konusu olmuştur.
Görüntü itibari ile biraz komik görünse de kavga anında uzun boyunlarını kullanarak karşı tarafı yenerler. Genellikle kavga sebepleri dişileri etkilemek olan zürafa boyunlu buğday biti rakibini yendiğinde dişi zürafa boyunlu buğday bitini kazanmış olur.
Madagaskar’da yaşamını sürdürmekte olan bir böcek türünün ; renk ve şekil itibari ile hemen hemen hepsi aynı olsa da farklı renkleri olduğuna dair söylentiler vardır. Görselini de bulursak buraya iliştireceğiz.

Tersiyer

                               TERSİYER                             TERSİYER:Dünyada bilmediğimiz ve görmediğimiz birçok hayvan vardır. Bunlardan biri de Tersiyerlerdir. Türkçede Cadı Makigili olarak anılır. Güneydoğu Asya’nın adalarında yaşayan ve primat türlerinden olan küçük değişik görünümlü bir memeli hayvandır. Vücut uzunlukları yaklaşık 9-16 cm.dir. Kuyrukları ise 13-28 cm olarak vücut uzunluğundan iki kat fazladır. Bu şirin hayvancıkların ağırlıkları sadece 60- 160 gram arasıdır. Tüyleri kısa ve yumuşaktır. Vücut ölçülerine göre elleri büyük, bacakları da uzundur. Vücut büyüklüğüne göre maymunlar gurubu içerisinde en uzun bacağa sahip olan tersiyerlerdir. Bu hayvanlar ağaçlarda yaşarlar ve çok hızlı tırmanırlar. Adeta ağaca yapışmış vaziyette dururlar, onu ağaçtan ayıramazsınız. Bunun nedeni tutunma özelliği çok yüksek avuçlara sahip olmasıdır. Çok büyük gözleri vardır. Göz yuvarlakları beyinlerinden daha büyüktür.

Beyaz Kaplan

                             Beyaz Kaplan                              Beyaz Kaplan:Beyaz kaplan, bir kedi türü olan kaplanların bir alt çeşididir. Bu kaplanlara genellikle kar kaplanı da denmektedir.                                                                                 

                   
                           Beyaz kaplan  

                                                Beyaz kaplan, bir kedi türü olan kaplanların bir alt çeşididir. Bu kaplanlara genellikle kar kaplanı da denmektedir. Açık renk bir pigmentasyonun sebebi, yavrunun her iki taraftan da resesif geni almasıdır. Pembe burun, pembe patiler, gri beyaz alacalı surat, buz mavisi gözler, beyaz-krem rengi arası bir kürk ve üzerindeki siyah-gri-kahverengi şeritler. beyaz kaplanlar, turuncu olanlarla çiftleşebilir ancak yavrular resesif gen açısından heterozigot olacak ve tuyleri turuncu olacaktır... bunu tek istisnası, çiftleşilen turuncu kaplan da bir heterozigot ise, bu durumda yavru, %50 ihtimalle çift resesif gene sahip olup beyaz olabilecektir. Turuncu renkli normal pigmantasyonu kaplanlarla karşılaştırıldığında, beyaz kaplanların hem doğumda hem de ilerki devrelerde turuncu kaplanlardan daha iri oldukları gözlemlenmiş. Beyaz kaplanlar çok büyük bir ihtimalle bengal kaplanlarından çıkmaktadır. Hatta hindistanda bu kaplanlara, royal bengal veya hint kaplanı panthera tigris tigris denmektedir. Beyaz pigmentasyon, az da olsa esaret altındaki sibirya kaplanlarında panthera tigris altaica da görülebilir. Bu kaplanlar her ne kadar resesif gene sahip olsalar da bazilarinin dusundugu gibi albino değildirler. Diğer kaplanlarda olduğu gibi beyaz kaplanların da tüylerini traş etmeniz sonucunda, siyah şeritleri derisinin üzerinde görebilirsiniz.                                                   


Fil Kulaklı Ahtapot

                       Fil Kulaklı Ahtapot                    fil kulaklı ahtapot :
Bazı durumlarda 7000 metre derinliklere de indikleri görülmüştür. Genel olarak yaklaşık 20 cm boyutunda küçük canlılar olsa bile 1,8 metre uzunlukta ve 5,9 kığ, ağırlıkta çok büyük türlerine de rastlanmıştır. Okyanus Derinliklerinde yüksek basınçlara dayanacak şekilde yarı jelatinimsin ya da yumuşak bir yapıya sahip olan Dumbo fil kulaklı ahtapotlarının U veya V biçiminde kalkanları bulunabilir. Küçük boylarına nazaran 12 mm ye erişebilen iri gözleri ile de çok dikkat çekerler. Yüzdükleri zaman kolları vücudun altında bir şemsiye gibi açılır. Bu yüzden şemsiye ahtapotlar grubunda değerlendirilirler. Gözleri ve vücudunun alt kısmı arasında olan gaga benzeri bir oluşumu vardır ve bu gagayı avını yeme ve avını yakalamak için kullanır. Erkekleri dişilerinden desenleri sayesinde ayrılır. Ömürleri ortalama olarak 3-5 yıldır. İlk kez deniz bilimcileri tarafından Yeni Zelanda sularında 1999 yılında keşfedilmiştir. Bütün ahtapotlar kendi sifonları aracılığıyla jet tahrik motorları gibi  kollarının vuruşlarıyla suyu iterek yüzerler. Dumbo ahtapotların ise kulak benzeri yüzgeçleri sayesinde okyanusun diplerinde gezinmelerine destek olur. Solucan, Salyangoz, çift kabuklu yumuşakçalar, kabukluları avlamak için okyanus dibinden birkaç metre yukarıda gezinirler.

                             Panda Karınca                                 Panda Karınca:Panda karıncalar, Mutillidae ailesine ait bir türüdür ve normalde, parlak kızıl veya turuncu renklerinden ötürü kadife karıncaları olarak bilinirler. Ancak bazen siyah-beyaz, gümüş, altın, ve benzeri renklerde olabilirler. İşte bu karıncaların siyah-beyaz olanlarına "panda karıncası" adı verilir.  

                              Zürafa Biti                                ZÜRAFA BİTİ : Zürafa biti Bu hayvanların erkekleri dişilerinden 2...